Debutalbumet til Ingvild Flottorp får en til å lure på om avstanden fra Indre Agder til Sør-California kan være så stor som man har gått rundt og trodd.

Ingvild Flottorp | It All Seems So Clear

Vestkyst Records

Anmeldt av Roy Søbstad

__________________________________________________________________________________________________

Dét må jeg si: Norske musikere er blitt utrolig flinke til å gjenskape lyden av Laurel Canyon for sånn omtrent 45 år siden. Hvis «It All Seems So Clear», debutalbumet til Ingvild Flottorp fra Åmli i Indre Agder, hadde kommet ut den gang, kunne det uten videre ha blitt nevnt i samme åndedrag som for eksempel de tidlige platene til Linda Ronstadt.

Nå er ikke en debutant tjent med å bli overvurdert. I likhet med flesteparten av artistene i den såkalte Nordicana-bølgen, en bølge som blant mange andre teller Malin Pettersen, Darling West og The Northern Belle, mangler Flottorp ennå den ene, magiske låten man alltid må høre bare én gang til. Men jeg skal si de vokser ved gjentatt lytting, disse sangene.

Til å begynne med er det ytterpunktene som skiller seg ut. «In a Race» er en rocker med småfrekt gitarspill, «Would You Mind» en uhøytidelig liten fest av en country-låt og «Will I Be the Same» en ballade med noen enkle, aldeles nydelige «uuu-uh-huu»-harmonier. Andre låter trenger mer tid før de virkelig sitter. Samtlige forsvarer likevel sin plass på albumet.

Det er i skrivende øyeblikk uklart hvem som spiller – mistankene går til medlemmer av de nevnte Nordicana-orkesterene – men uansett har de funnet akkurat den rette balansen mellom det polerte og det lekne. Et ujålete lydbilde får det til å høres ut som om musikerne står rett foran deg i rommet og spiller. Og over det hele synger hovedpersonen selv med en tiltalende ungpikeaktig klang i stemmen.

Til tross for at tankene går til foreldregenerasjonens – eller blir det kanskje besteforeldregenerasjonens? – artister, er dette musikk som oppleves utpreget ungdommelig: noen ganger våryr, andre ganger sårbar, aldri mindre enn spill levende. Så er da heller ikke Ingvild Flottorp mer enn 22 år gammel.

Her har vi med andre ord mye fint i vente.

 

It All Seems So Clear lanseres fredag 23. april og HER kan du lese intervju med Ingvild