JK: Howdy! Ida Sofie med car.pool – hurra for ny musikk! Kan jeg sende deg noen spørsmål her i forbindelse med slippene?

Ida Sofie: – Jaaa, selvsagt!

JK: Kult Ida, da starter vi!

På fredag deler dere den nye låta Lasertag med oss vanlige dødelige. Betyr det at dere løper rundt og skyter på hverandre på øvinger og sånn?

Ida Sofie: – Faktisk kommer den ut i morgen! Skulle ønske jeg kunne svare ja på det spørsmålet, men det har vært lite øvinger og enda mindre skyting de siste ukene. Vi skriver mest musikk hver for oss for tiden og sender rundt og legger på hvert vårt instrument osv… Men vi får låne et øvingsrom på Samsen neste uke siden vi skal ha livestream der 6. juni 😊

JK: Yay! Live-stream ja. Ser dere har gjort et par allerede – i alle fall én som jeg har fått med meg. Kan du si noe om følelsen av det å spille foran en skjerm i forhold til å ha publikum en halv meter foran deg?

Ida Sofie: – Livestreamen 6. juni blir vår første! Jeg er veldig spent på hvordan det blir, men planlegger å tilnærme meg konserten som en konsert med publikum. Sannsynligvis vil det være et publikum der, jeg kan bare ikke se dem 😅

JK: Er du sikker på at det er den første dere gjør? Mener jeg så et eller annet fra Ålgård forleden. Kanskje du var full og ikke husker det? 😛

Ida Sofie: – Åja hahah, det var ikke en livestream, det var 3 session videoer vi lagde med bare halvparten av bandet. Siden vi ikke kunne ha livestream på det tidspunktet pga vi er 6 stk I bandet og grensen på folk i et rom var 5 så måtte vi improvisere 🤘

JK: Ja, apropos improvisasjon, du skriver jo en del alene nå. Har pandemien hatt noen innvirkning på hvordan du jobber alene og sammen med bandet?

Ida Sofie: – Ja, alt tar egentlig bare mye mer tid enn vanlig. Som sagt så skriver vi mest hver for oss, men har planer om å ha noen små workshops sammen to og to. Låtskrivingsprosessen går veldig veldig treigt nå i forhold til hvor fort det gikk tidligere på grunn av korona, så det synes vi er dumt. Vi har egentlig et ønske om å spille en ny låt på livestreamen, men vi får se!

Husker selv fra da jeg var utøvende og aktiv musiker, den der kriblingen i kroppen i forkant av en ny utgivelse. Noe man stort sett har jobbet med over lang tid, endelig skal man få vist det frem til publikum! Kan dere si noe om hvilken følelse dere sitter med nå, sånn rett før dere slipper brenn ny musikk?

Vi får vente og se hva @Ida har å fortelle, det kan hende hun har sovna igjen? 🤔 Eller, det er jo faktisk i DAG @car.pool har lansert Lasertag-singelen, hun er sikkert dypt inni en eller annen promo-boble – det er tross alt en ganske krevende øvelse å være synlig i jungelen av ny musikk!

Ida Sofie: – Haha, jeg måtte bare legge ut en takkepost for singelen. Det føles selvsagt veldig bra å gi ut musikk, og spesielt denne låten som var en av de første vi lagde. Vi har ventet lenge på å gi den ut så det er veldig sånn endelig-følelse hvis det gir mening. Nå er vi bare veldig spente på hvordan den blir tatt imot!

Chatten fortsetter under bildet…

1:20 PM

JK: Gratulerer ja! La oss håpe verden går helt av skaftet på car.pool!

Jeg har forresten et par ting til jeg er nysgjerrig på. Dere synger på engelsk, noe som var helt naturlig for de fleste norske artister for noen år siden. Nå derimot, har jeg inntrykk av at mange som tidligere skrev og fremførte på engelsk, har gått over til morsmålet.

Skriver dere på engelsk for å nå bredere ut, eller er det naturlig å gjøre det slik fordi dere vokste opp med engelskspråklige artister?

Ida Sofie: – Ja, det har jeg også merket. Og jeg har ingen problemer med å skrive på norsk, men synes det er mye mindre skummelt å skrive på engelsk 😅 Norsk er så utrolig nært, og det er akkurat som om jeg føler meg mer naken når jeg synger på mitt eget språk! car.pool tar veldig mye inspirasjon fra det amerikanske bandet Paramore, og da kom det veldig naturlig å synge på engelsk! Så er det jo også som du sier et bredere publikum som forstår det om man synger på engelsk, og det er det vi er mest «vant til» innenfor norsk pop. Jeg syntes det bare skal komme mer norsk og jeg har planer om å skrive på norsk en gang i framtiden, men tror ikke det blir med car.pool 😊

JK: Skjønner, det er faktisk en litt annen skål på følelses-skalaen!

Men dere, jeg har egentlig en haug av saker jeg er nysgjerrig på. Det kan hende vi bør runde av, det er så fint vær ute! 😅

Én siste ting er jeg uansett nødt til å spørre om – det er noe jeg har lurt på en stund. Hvordan fungerer det å operere som artist fra KRS om dagen? Opplever dere at det skjer mye bra i musikkmiljøene? Backer dere hverandre, dere artister i mellom? Og ikke minst: Hva er det mest spennende som skjer på musikkfronten i KRS akkurat nå?

Ida Sofie: – Hele musikkbransjen i hele verden er jo litt dritt for tiden pga viruset og nedstengning, men til vanlig så er Kristiansand en grei plass å være for musikere. Det finnes mange bra steder å spille og mange muligheter for å spille inn og lage musikk. Selvsagt er det en relativt liten by og har en vei å gå for å bli like aktuell som musikkby som Oslo, men jeg har troa!

Jeg vil si at artistene og bandene i Kristiansand backer hverandre ved å blant annet ha splitt-konserter sammen og komme på konsertene til hverandre, og ikke minst dele musikken til hverandre.

Jeg tror at det mest spennende som skjer på musikk fronten her nå er den nye musikken og hvordan folk er kreative med oppsetninger av livestream og sånt. Men jeg er helt ærlig mest spent på høsten, når vi faktisk kan spille for publikum igjen!

JK: Forståelig! La oss krysse fingre og tær for at vi snart kan møtes igjen uten å tenke på alt som følger med en pandemi!

Ida Sofie: – 🤞🤞🤞💕

JK: Takk for praten!

Chat Conversation End

Type a message, @name…