Fredag 28. februar ble en meget minneverdig aften for rundt 50 country og americana interesserte i Kristiansand. Vaktbua ble for anledningen transformert til en Honky Tonk Bar som du vanligvis bare finner i statene. Eller som en av gjestene begeistret uttalte: ”Dette er jo som å være på en Juke Joint i Montgomery, Alabama”.

Av Kåre Ørnevik | Foto: Petter Sandell

Først ut var canadiske Joe Nolan, med kassegitar og sang. Han hadde godt grep om publikum, og fikk presentert låter fra sine tre album. Han har en særegen stemme, og fungerte godt i Vaktbuas intime atmosfære. Selv om dette ble presentert som en dobbel headliner konsert, så er det liten tvil om at Dylan Earl og bandet hans tok kaka. Earl og bandet hans har emigrert fra Nashville til Ozark fjellene i Arkansas, et sted som også har fostret store Country-navn som blant annet Ozark Mountain Daredevils, men det er en annen historie.

Artikkelen fortsetter..

Med en rotekte country-sound i beste Bakersfield og Outlaw tradisjon tok det helt avgårde i det de dro i gang showet. Klassisk besetning med Gitar, Bass, Trommer, Keys og Pedal Steel kan jo ikke bli feil. Earl viste at han er en showmann av klasse der han beveget seg ut blant publikum, opp på bardisken og liggende på gulvet. Publikum var over seg av begeistring, og bandet uttalte i etterkant at dette hadde vært den beste gigen på turneen.

Artikkelen fortsetter…

I forkant og innimellom alt dette hadde jeg gleden av å debutere mitt country klubb konsept ”Sin City” hvor jeg spiller country, bluegrass og countryrock på vinyl, i en salig blanding av artister og epoker. Det ble tatt godt i mot, og jeg kommer til å stille ved flere lignende kvelder på Vaktbua.

Artikkelen fortsetter…

Denne kvelden var en virkelig en høydare, og blir nok nevnt blant en av de beste konsertene når dette året oppsummeres. Publikum utmerket seg ved å være meget lydhøre og oppmerksomme, og bør nevnes spesielt i denne sammenhengen. Det er sjelden kost i byen vår, og neste gang det bys opp til Honky Tonkin’ på Vaktbua bør du innfinne deg, om du liker sjangeren eller ikke. Du vil bli meget positivt overrasket.

Anmeldelsen skulle vært trykket i Oh-K-Town #4 i mars. Red.