Av Jan Kenneth Transeth og FB-venner

Vi inviterte Lars Vaular til å komme til Kristiansand for å gjøre en konsert og lørdag 25. januar skjer det! Jeg ringte ham med noen spørsmål. Vi ble enige om å ta det på mail. Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle spørre ham om, så jeg spurte mine Facebook-venner: – Hvis du skulle spurt Lars Vaular om noe, hva ville det ha vært? Her er resultatet.

Jonas: Se det mann, alt bra?

Lars: – Alt er ikke bra! Men mye er bra, og det er mer enn godt nok for øyeblikket.

Jan Kenneth: Lars Vaular. Jeg tenker umiddelbart; Brudekjole, rett opp og ned og – kanskje ikke overraskende – Bergen. Lars Vaular, hva tenker du når du tenker Lars Vaular?

Lars: – Lars Vaular er mitt alter ego. 

Jan Kenneth: – Som musiker/kunstner/skrivende menneske, er det noe overordnet du ønsker å formidle og/eller oppnå fra studio eller scenen?

Lars: – Vi er kanskje rar, men vi er alt vi har.

Les mer: Honningbarna: – Ut av komfortsona

Anja: Hvis du kan plukke hvem som helst for et samarbeid (artist eller produsent fra hele kloden); Hvem og hvorfor?

Lars: – J-rick fra England.  Elsker den iboende musikaliteten og rekkevidden hans. 

Jan Kenneth: Til konsert i KRS lørdag 25. januar (herregud, det er en lørdag – det blir fest!) ryktes det om Lars Vaulars største klubbkonsert-produksjon så langt. Kan du si noe om hva publikum kan forvente på Kick Scene? 

Lars: – Det er veldig enkelt og greit, rett på sak, meg og sangene mine sammen foran publikum, ingen pyroshow eller flygende brudekjoler, kun fokus på tekstene og rytmene!

Artikkelen fortsetter…

Jan Kenneth: Det er for lite dansing på klubbkonserter i Norge. Hva er ditt drømmepublikum? Danser de? Har du en unik konsertopplevelse sett fra scenen, hvor alt bare stemte og som du har lyst til å dele med publikum i KRS?

Lars: – Vi gjorde en vill overgang i Bergen i høst der hele publikum eksploderte. Det er mye i showet som er litt improvisert og noen ganger stemmer alt, håper vi får det til i KRS også.

Les mer: – Bestille bord på Café Generalen?

Maarten: I en populærmusikalsk virkelighet som i økende grad preges av sjangere med tyngdepunkt på melodi/digital lyd, heller enn tekst; hvordan ser du på populærmusikkens fremtid som talerør for ungdommelig opprør/opposisjon, slik for eksempel rock og senere rap/hiphop har vært historisk?

Lars: – Vanskelig spørsmål. Tror ikke at tekster kommer til å forsvinne fra rapmusikken, selv om det som er populært nå ofte hviler mer på feeling og melodi enn  tekstlig tyngde. Musikkbransjen ble skapt for å tjene penger på musikk, av og til sammenfaller det med opprør/opposisjon og av og til ikke. 

9 kjappe:

René: Kommer Leeds United noen gang tilbake til Premier League? 

Lars: – Ja, men jeg vet ikke om jeg vil.

Henrik: Hvilket buekorps er Bergens beste?

Lars: – Mathismarken.

Henrik: Hører du fortsatt på Busta Rhymes?

Lars: – Ikke jevnlig men det betyr ikke at jeg ikke setter pris på han om det kommer på en banger. 

Henrik: Kommer BLÅS noen gang ut på Spotify?

Lars: – Haha! Vet ikke. Blås, Fett og Mye mere har ikke vært på Spotify siden 2012! Det er gull og platina singler det! Haha! Eier fortsatt den der undergrunnen!

Frode: Blir ikke 55 par sko fra Adidas 660 striper, og ikke 666?

Lars: – Gåten er hvordan/hvorfor 55 par blir 666 striper. 

Martin: Hvor er Tier’n? (En slags føljetong)

Lars: – Berlin? Canada? Iran? Veldig usikker nå, men han er på Twitter. 

Jon Marius: Kem kan eg ringe?

Lars: – Gabrielle.

Chris og Stian: Åssen går det med fetteren din?

Lars: – Det spørs, har flere. Men den mest kjente av dem ga nettopp ut sin første bok, «Alle sangene handler om deg», som er veldig fin!

Thomas: Kan du være grei og dempe deg litt?

Lars: – Hvorfor?

 

Lars Vaular spiller på Kick 25. januar. Finn billetter HER