Hvem er egentlig Dagny?

– Det er et veeeeldig sammensatt spørsmål. Her kommer noen stikkord som jeg tror kan være med på å skape et bilde: Livsglad. Nordlending (les: ufiltrert). Rastløs. Ikke dømmende. Naturglad. Spørrende. Tidvis uorganisert. Arbeidsjern. Og i følge søsteren min; energisk og snill.

Hva tror du om livet, døden og kjærligheten?

– At livet skal leves, døden er uunngåelig og at kjærligheten føles best når den deles.

Noen har sammenlignet turnélivet med å være utstasjonert i typ Afghanistan. At belastningen er ganske lik og at det trengs mye mental styrke og debrief for å klare seg. Hva føler du om saken?

– For meg høres det ut som denne «noen» egentlig bare bør slutte å turnére. Jeg er litt lei av å lese/høre om musikere og artister som sier de «hater å turnére» og om hvor innmari tungt det er. Det er ganske mange andre ting jeg heller ville rettet det eventuelle hatet mot.

Artikkelen fortsetter…

– Når du velger å slippe musikk, eksponere deg selv og satse på et liv innenfor musikk, så kommer dette med ganske mye mer enn bare «skrive musikk» eller «synge». Noen av disse tingene liker man kanskje bedre enn andre ting, men slik er det i alle jobber.

Hun utdyper..

– De som jobber som intensivsykepleiere, hjertekirurger, til og med lærere, eller ansatte på institusjoner hvor folk sliter veldig mentalt (bare for å nevne nooe), DE skal man få lov å snakke om mental styrke og debrief for å klare det, sier Dagny.

– Turnélivet består stort sett av sove, reise, lydprøve, mat, konsert, repeat. Det kan være intenst, men det er ikke så vanskelig. MEN, man er forskjellig, og det respekterer jeg – men det var en drøy sammenligning.

For mange mennesker – oss inkludert – er musikk av og til det eneste som holder oss flytende. Hvordan er det å vite at akkurat din musikk og din stemme kanskje akkurat i dette øyeblikket trøster noen som har det innmari vondt inni seg?

– Det er en av de største gledene med å drive med musikk. Vi har fått videoer fra folk som går ned kirkegulvet til «Love You Like That» og folk som danser i gangene på et sykehus til «Backbeat». Når jeg får meldinger fra mennesker som sier de lytter til musikken min for å få energi og et kick til å komme seg gjennom dagen, så gir det meg mening med det jeg driver med.

– Jeg vet jo selv hvordan jeg kan reagere på musikk og hvordan det kan røre meg på så mange forskjellige måter, så jeg er veldig takknemlig for at andre opplever det med min musikk.

Artikkelen fortsetter…

Dagny på Circus Ravnedalen 2016 Foto: Jørund Pedersen

Og; ny musikk? Når kommer ny plate? Eller EP eller hvordan nå musikkbransjen skrur seg om til digitale plattformer. Når kommer det noe nytt, hva kommer og hvorfor kommer det? Hva er det inni deg som vil ut?

– Denne våren kommer det flere nye låter! Det kommer noen låter som har fulgt oss lenge i live-sammenheng og noen helt nye låter som jeg skrev rett før jul. Den tiden rundt slipp er alltid veldig spennende, så jeg gleder meg fryktelig og er glad vi skal slippe musikk litt mer kontinuerlig dette året.

Hva håper du på for verden i 2030?

– At vi endelig har begynt å ta vare på planeten vår og det mangfoldet vi har nå, som sakte men sikkert ødelegges av forbruket vårt. Og at vi ikke går mot en enda mer høyrevridd politikk, hvor hver enkelt er mest opptatt av «meg og mitt», men at vi blir enda flinkere til å ta vare på hverandre, og spesielt de som ikke har det så greit.