– Hei Hedvig, hvordan går det om dagen?

Sabla bra, vel!

– Herlig! Dere er for tiden ute på en lengre turné i forbindelse med albumet Smells Funny som ble lansert i fjor høst. Studio eller scene, hvilken arena gir deg mest energi?

– Det er nok scene, men samtidig er det ein sterk synergi der, for me ønskjer jo å spele musikken like bra som me har spelt den inn. I tillegg er tida i studio viktig for å gje materialet ein fast form, men forholdet scene – studio børe være 90 – 10, synes eg!

Såvidt meg bekjent har trio’n ikke spilt i Kristiansand før – kan det stemme?

– Det stemmer på ein prikk. Eg har spelt der med både Bernhoft, VOM og Jon Eberson, så det er jaggu på tide!

«Alle» i Sør-Norge kjenner til Mollestad-eika i Birkeland. Er det slik at farsiden din kommer derfra? Og har du derigjennom et forhold til både treet og området?

– Nei, det er morssida mi som er Mollestad, longt baki der. Morfaren min var Bjørn Mollestad. Eg tok til meg namnet då eg var 14, for eg forstod ikkje kvifor eg berre skulle ha namnet til min far. Etter kvart har Mollestad-namnet blitt artist-etternamnet mitt. Eg har aldri vore ved den gamle eika, men eg har sett ho på TV, drukke av Mollestad-eika-koppen som mine foreldre tok med ein gong dei var der, og sjølvsagt drøymt om henne. Men snart skal eg koma over Mollestad-kneika og få vitja Mollestad-eika!

Mollestadeika – Fotograf: Sven Kenneth Andersen

Flere av plateanmeldelsene av Smells Funny peker på at dere beveger dere lengre bort fra jazzen og dypere inn i rocken for hvert album. Er Hedvig Mollestad Trio opptatt av sjanger når dere skriver ny musikk? Arbeider dere innenfor selvpålagte rammer, eller finnes det ingen grenser for hvor dere kan ta låtene?

– I teorien finst det ingen grenser, nei. Me berre lagar musikk, og prøver å få han til å låte best mogleg, og vera kjekk å spele! Eg veit mest ikkje forskjell på jazz og rock, lengre, eg.

Hva vil du si er den beste beskrivelsen av Hedvig Mollestad Trio du har lest/ hørt?

«Kva faen var det eigentleg som skjedde no?»

Og hvis du selv skulle beskrive Hedvig Mollestad Trio med tre ord; hvilke?

Livet det let!

Til slutt, har du en melding til de som er i tvil om de bør ta turen til Sabla Bar på lørdag?

– Er det ikkje nok tvil i verda som det er??

 

Det er det absolutt! Så her bør det ikke herske noen tvil: Fra nå av vet du hvor du skal på lørdag 2. mars!