Fay Wildhagen inntar Sabla Bars scene 8. November. Med seg har hun forskning på livet og overskudd.

– Det beste jeg vet er liten avstand mellom meg og publikum, sier Fay Wildhagen, og blir glad for å høre at Sabla Bars scene er liten og ikke minst intim.

Det har vært stille fra Wildhagen i noen år, men mange åpnet ørene igjen da hun i høst slapp andrealbumet ”Borders”. Gjennombruddet for Wildhagen kom allerede i 2015, da hun slapp debutplaten «Snow». Det har snart gått fire år og Wildhagen har lært noen viktige lekser om hva som skal til for å holde en konsert som fester seg i hjerterota til publikum.

– Overskudd må være på plass for å gi et godt show. Da kan man improvisere og tilpasse konserten etter publikumet, sier Fay

Et sunt løp, helt til døden kommer

Etter en omfattende turne i 2015 fikk Wildhagen senebetennelse i begge armene og måtte ta en pause fra det meste som omhandlet turnélivet. Nå har hun og bandet et mer bevisst forhold til egen helse.

– Det er lett å glemme at det er greit å si nei. Den største forskjellen mellom denne turnéen og den forrige er at det er lagt opp til et sunnere løp.

Ett av tiltakene for å sikre friske armer og hode, er mindre konserter, men det betyr ikke at Fay Wildhagen er lei turnélivet eller musikken.

– Jeg vil holde på med dette til jeg går av med døden, sier Wildhagen.

Artikkelen fortsetter under bildet…

Svevende, hjerterått eller bare forskning?

Altså, flere album kommer i vår retning. Musikken hennes beskrives som visepop eller folkpop, men på «Borders» har Wildhagen vist at hun kan eksperimentere med det meste, og ikke minst improvisere. Det resulterte i at «Borders» ble til «forskning på det å bli stor», som Wildhagen selv sier.

Kan du oppsummere essensen av «Borders» i en setning?

– En setning?

Ja!

– Må vel bli en studie eller forsking på det å bli stor da?

Kan jeg spørre hvor gammel du er?

– Jeg er 25, og nå dukker det plutselig opp husnøkler og klima-bekymringer.

Husnøkkel – og klimaangst kan nok mange kjenne seg igjen i. Det fine er at det kan bli nydelig musikk av det.